26 february 2022, 12:45 Kaleidoscope views 2976
Ce să le spui copiilor din afara zonei de război
26 february 2022, 12:45 Kaleidoscope views 2976

Ce să le spui copiilor din afara zonei de război

Ce să le spui copiilor din afara zonei de război - În primul rînd, trebuie să vorbești. Discută, vorbește, răspunde la întrebări, chiar dacă nu știi ceva, apoi spune-o sincer: „Nu știu asta”, dar principalul lucru este să vorbești. E greu să vorbești, e dureros, dar este mai important și mai util decît să taci sau să refuzi să discuți; spune Olga Iurasova, psiholog de familie pentru copii, gestalt terapeut

Copiii sînt capabili să trăiască sentimente puternice și, cu sprijinul tău, le este mai ușor să facă acest lucru, transmite Noi.md.

- În al doilea rînd, recunoașterea faptului că s-a întîmplat această tragedie. Este adevărat! O tragedie teribilă, groaznică, înfiorătoare, dar s-a întîmplat. Lucruri rele se întîmplă în viață!

- În al treilea rînd și cel mai important - vorbește despre sentimentele tale și ale copilului, trăiește-le. În îmbrățișări, într-o declarație de dragoste unul față de celălalt, în faptul că sîntem împreună. "sînt cu tine! sînt alături. Te voi ajuta", îi sprijină pe copii.

Orice sentiment dispare treptat. Acest lucru este important de reținut. Intensitatea durerii, fricii treptat, nu imediat, dar scade.

- Apoi urmează acțiunea. Discutați despre modalități de securitate personală, modalități de supraviețuire în situații extreme. Dacă copilul dorește, puteți merge la cursuri de securitate, ele se predau. Vă puteți desena sentimentele, temerile. Credincioșii se pot ruga împreună. Puteți găsi modalități de a ajuta pe victime și să participați cu copiii

Source: noi.md

Keywords:

copii , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.