08 august 2017, 10:45 Kaleidoscope views 5288
Cum a fost văzută eclipsa parțială de Lună pe internet (Video)
08 august 2017, 10:45 Kaleidoscope views 5288

Cum a fost văzută eclipsa parțială de Lună pe internet (Video)

Eclipsa parțială de Lună a avut loc astăzi. Aceasta a debutat începînd cu ora 18:49 și a fost observată și în Republica Moldova. Fenomenul astronomic a fost transmis live pe rețele de socializare și este urmărit de mii de internauți.

Eclipsa va dura pînă aproape de miezul nopții, la 23:51 încheindu-se acest fenomen astronomic. Fenomenul a putut fi văzut începînd cu ora 20:20, cînd satelitul natural al Pămîntului a răsărit.

Va trebui să vă uitați spre est-sud-est pentru a putea vedea Luna și ar fi ideal să aveți un orizont deschis, deoarece aceasta nu se va afla la o altitudine foarte mare. În rest, eclipsa va putea fi urmărită de pe întregul teritoriu Republicii Moldova, cît timp și condițiile meteo permit observația.

La 21:20 a avut loc faza maximă a acestei eclipse de Lună, moment în care partea de jos a discului va fi acoperită de umbra Pămîntului, căpătînd o culoare roșiatică.

Începînd cu ora 22:18, Luna va ieși din umbra planetei, iar la ora 23:51 aceasta va reveni la "normal".

Următoarea eclipsă de Lună vizibilă va avea loc pe 31 ianuarie 2018 și va putea fi observată tot ca o eclipsă parțială.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

eclipsa , luna , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.