28 march 2017, 11:05 Kaleidoscope views 34059
Se prezic schimbări climatice catastrofale în 2017
28 march 2017, 11:05 Kaleidoscope views 34059

Se prezic schimbări climatice catastrofale în 2017

Specialiștii de la Organizația Meteorologică Mondială îndeamnă populația Pămîntului să fie pregătită pentru faptul că în noul an schimbările de climă vor continua și chiar ar putea să capete un efect catastrofal.

Meteorologii nu pot prezice ce fel de intemperii vor amenința omenirea în 2017. Cu toate acestea, ei s-a arătat convinși că probabilitatea calamităților naturale este mai mare decît oricînd.

În cadrul recentei reuniuni a meteorologilor din Elveția au fost prezentate rapoartele, care conțin informații cu privire la trendul ascendent al schimbărilor climatice de pe planeta noastră. Astfel, anul trecut locuitorii Terrei au fost martori ai ploilor abundente care au lovit California pentru prima oară în 16 ani, ai secetei fără precedent, care a cuprins, în principal, zonele bogate în apă din Brazilia, precum și ai incendiilor devastatoare din Canada, care abia de nu au distrus cîteva orașe mici. Panică au provocat și cutremurele din Italia centrală. Cu toate acestea, noul an ar putea depăși cu ușurință anul 2016 după proporția dezastrelor naturale.

Din păcate, oamenii de știință care s-au întrunit la Geneva nu ne pot spune în amănunte la ce anume cataclisme să ne așteptăm în anul 2017 - uragane, inundații catastrofale sau vortex polar, sau vice-versa, la secete și incendii de pădure uriașe.

Source: noi.md

Keywords:

clima , catastrofe , savanti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.