21 february 2017, 17:05 Kaleidoscope views 5531
Mesajul lui Papa Francisc către tinerii dependenţi de telefon
21 february 2017, 17:05 Kaleidoscope views 5531

Mesajul lui Papa Francisc către tinerii dependenţi de telefon

Evoluția continuă a tehnologiilor, precum și dependența de acestea îl înrijorează pe Papa Francisc care i-a avertizat pe tineri că folosirea telefonului în timpul mesei de seară, pentru a trimite mesaje, reprezintă primul pas către război.

În cadrul unui discurs ţinut la Universitatea din Roma, el a subliniat pericolul ce poate apărea ca urmare a dispariţiei conversaţiei, notează Business Magazin, citat de Mediafax.

„Atunci când suntem la masă, atunci când vorbim cu alţii prin intermediul telefonului, acele momente marchează începutul războiului - pentru că nu există dialog", a spus pontiful.

„Trebuie să vorbim mai puţin şi să ascultăm mai mult. Dialogul care apropie sufletele este un medicament împotriva violenţei", a mai adăugat ceasta.

Totodată, Papa Francisc i-a mai criticat pe cei tineri şi pentru lipsa manierelor, subliniind faptul că a devenit oarecum uzual ca oamenii să îi insulte pe cei pe care nu îi cunosc.

Source: zugo.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.