25 december 2017, 11:30 Kaleidoscope views 11332
Cum alegem bradul de Crăciun
25 december 2017, 11:30 Kaleidoscope views 11332

Cum alegem bradul de Crăciun

A mai rămas puţin timp pînă la Crăciun și Anul Nou, iar bradul rămîne a fi un simbolul important al sfintelor sărbătorilor de iarnă. Fiecare familie are probabil anumite obiceiuri pe care le respectă în fiecare an la împodobirea bradului. Adesea, înainte ca sărbătorile să fi ajuns la final, bradul procurat începe să se scuture.

Iată cîteva sfaturi utile care te vor ajuta să alegi corect bradul de Crăciun și să-i păstrezi proaspăt un timp mai îndelungat.

În primul rînd, atunci cînd mergem la tîrgurile de brazi, trebuie să avem grijă ca bradul să fie proaspăt tăiat. Dacă a fost tăiat cu mai mult timp în urmă, acele acestuia vor fi ofilite. Trebuie să atragem atenţia la culoarea acelor, care trebuie să fie de un verde intens. Nuanţa uşor gălbuie denotă că el a fost tăiat cu mai mult timp în urmă.

O altă metodă de a verifica prospețimea bradului este lovirea tulpinii de pămînt. Dacă acele nu se scutură, atunci îl putem procura fără grijă. Un semn important este şi mirosul intens de conifere.

Dacă vom pune bradul imediat după procurare într-un vas cu nisip şi îl vom uda periodic cu apă îndulcită cu zahăr, atunci el va rămîne proaspăt un timp destul de îndelungat.

Totodată, cu cît va fi mai răcoare în încăpere, cu atît mai mult timp își va păstra prospețimea. Moldsilva va scoate la vînzare anul acesta aproximativ 50 de mii de brazi, ceea ce este cu 15 mii mai mult decît acum un an. Prețul brazilor în acest an va fi comparabil cu cel de anul trecut. În decembrie 2015, un metru de brad costa 36 de lei, iar un metru de pin — 25 de lei. Copacii mai înalți de șase metri erau vînduți cu 70-100 de lei pentru un metru.

Source: sputnik.md

Keywords:

Anul Nou , Crăciunul , sfat , brad

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1596
Populația:
3110 locuitori

Zăicani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Zăicani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 16 km de orașul Rășcani și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3110 oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1596.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.