27 july 2016, 16:35 Kaleidoscope views 4958
Scurt dialog cu Nata Albot despre produsele fabricate în Moldova
27 july 2016, 16:35 Kaleidoscope views 4958

Scurt dialog cu Nata Albot despre produsele fabricate în Moldova

Unui străin aș recomanda fructele noastre uscate și bineînțeles pe cele naturale, mierea, vinurile moldovenești și festivalurile autohtone - Nata Albot.

Jurnalist, blogger, producător, autoare a cărții de bucate – „Moldova din bucătăria mamei mele" și organizator a numeroase evenimente, Nata Albot este o persoană bine cunoscută publicului din țară. În cadrul rubricii "Puncte de Vedere" am reușit să realizăm un mic interviu-chestionar cu doamna Albot pentru a afla care sînt preferințele și părerile dumneaei referitor la produsele fabricate în Moldova.

Care este ultimul produs autohton consumat?

Vinul moldovenesc, și anume un rose de la Comrat care avea 13 grade și era făcut cu zahăr natural din strugure.

Ce produs autohton aţi recomanda unui străin?

Aș recomanda unui străin fructele noastre uscate și bineînțeles pe cele naturale, indiscutabil mierea noastră, vinurile moldovenești și festivalurile autohtone.

Care este produsul alimentar autohton preferat?

Mie îmi plac foarte mult fructele uscate. Eu neapărat la evenimente îmi cumpăr prune și vișine uscate. Mierea din Moldova o iau cu mine oriunde, inclusiv și în Canada. Chiar dacă ei au siropul lor de arțar, acesta nu se compara cu mierea noastră. Și bucatele mamei mele - ele sînt cele mai bune produse autohtone.

Cum apreciaţi calitatea produselor autohtone: îmbrăcăminte, încălţăminte comparativ cu cele de import?

Produsele autohtone ar merita mult mai mult marketing, în mare parte sînt calitative, dar din păcate au un marketing prost, nu știu să se vîndă.

Ce produse moldoveneşti aţi văzut în timpul vizitelor în alte state?

Pe acolo pe unde am călătorit am văzut sucuri autohtone și pe alocuri vinuri moldovenești.

Vedeţi o schimbare în calitatea produselor autohtone în ultimii ani?

Văd o schimbare de atitudine în materie de etichetă, în materie de promovare. Văd o schimbare la capitolul Bio și Eco, adică oamenii încep să înțeleagă că asta este tendința. Am văzut mozzarella de Moldova, produs care n-ar fi tipic pentru noi, dar el există și are o calitate foarte bună.

Care este vinul moldovenesc preferat?

Vinul meu preferat vine de la Gitana.

Sînteţi la curent apariţia noilor producători autohtoni şi a noilor branduri moldoveneşti?

Eu urmăresc absolut toate aparițiile, apropo datorită Madein.md sînt la curent cu tot ce înseamnă producător de fructe. Ceea ce faceți voi cu „Drumul fructelor" este minunat, este pur și simplu încîntător.

Source: madein.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1439
Populația:
1512 locuitori

Brătuleni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brătuleni și Cîrneşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Nisporeni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1512 oameni. Satul Brătuleni a fost menționat documentar în anul 1439.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.