30 september 2015, 16:00 Kaleidoscope views 6446
O gaură neagră masivă, descoperită în centrul unei galaxii
30 september 2015, 16:00 Kaleidoscope views 6446

O gaură neagră masivă, descoperită în centrul unei galaxii

O gaură neagră „prea mare" în raport cu teoriile cunoscute în domeniu a fost descoperită în centrul unei noi galaxii. Descoperirea a fost făcută de astronomii de la Universităţile Keele şi Central Lancashire, relatează mediafax.ro.

Măsurând viteza gazului din jurul găurii negre, cercetătorii au rămas uimiţi de mărimea acesteia. Se pare că gaura neagră este de 30 de ori mai mare decât se credea. „Este prea mare, pur şi simplu nu ar trebui să existe aşa ceva", a declarat astrofizicianul de la universitatea Keele Jacco von Loon.

Noua galaxie, denumită SAGE0536AGN, a fost găsită cu ajutorul unui telescop NASA (Spitzer Space Telescope), la 2 miliarde de ani-lumină de Terra, iar oamenii de ştiinţă spun că aceasta ar avea 9 miliarde de ani.

Source: jurnal.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.