08 august 2015, 15:25 Kaleidoscope views 7843
Coreea de Nord trece la o nouă oră, cu 30 de minute în urmă
08 august 2015, 15:25 Kaleidoscope views 7843

Coreea de Nord trece la o nouă oră, cu 30 de minute în urmă

Decizia a fost luată în cinstea aniversării a 70-a de la eliberarea ţării de ocupaţia japoneză, în legătură cu faptul că „imperialiştii japonezi făceau asemenea crime de neiertat precum lipsirea Coreei de timpul standard".

Coreea de Nord va trece ceasul cu 30 de minute în urmă în comparaţie cu timpul standard existent în prezent. O asemenea decizie a fost adoptată de Adunarea Populară Supremă a Coreei de Nord.

„Timpul stabilit acum cu diferenţa de 30 de minute va fi fixat ca şi timpul standard al Coreei de Nord şi se va numi „ora pheniană". Aceasta va fi utilizată din 15 august 2015", citează agenţia decizia Adunării Populare Supreme.

Decizia a fost luată cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a eliberării ţării de ocupaţia japoneză. În decizie se spune că „imperialiştii japonezi au comis asemenea crime de neiertat precum lipsirea Coreei de ora sa tradiţională". Guvernul trebuie să ia măsurile corespunzătoare pentru aplicarea acestei decizii în practică.

Source: sputnik.md

Keywords:

Coreea de Nord , timp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.