08 july 2015, 16:07 Kaleidoscope views 9093
NASA a fotografiat partea întunecată a Lunii (Video)
08 july 2015, 16:07 Kaleidoscope views 9093

NASA a fotografiat partea întunecată a Lunii (Video)

Un satelit NASA a surprins de la milioane de kilometri distanţă partea întunecată a Lunii, luminată de razele Soarelui, scrie descopera.ro.

Imaginile realizate pe 16 iulie arată mişcarea Lunii peste Oceanul Pacific, către America de Nord. Acestea dezvăluie un crater şi o câmpie vastă de pe Lună, numită Marea Moscovei.

Instrumentele de pe Pământ nu permit observarea părţii întunecate a Lunii deoarece mişcarea satelitului este în strânsă legătură cu mişcarea Pământului, mai exact, perioada sa orbitală este aceiaşi cu cea a rotaţiei în jurul propriei axe.

Primele imagini cu partea întunecată a Lunii au fost realizate în 1959, într-o misiune a sovieticilor.

„Este surprinzător cât de luminoasă este Terra pe lângă Lună. Planeta noastră este un obiect cu adevărat genial în spaţiul cosmic, în comparaţie cu suprafaţa Lunii", a comentat Adam Szabo, cercetător NASA.

Source: jurnal.md

Keywords:

NASA , luna , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.