03 december 2015, 16:01 Kaleidoscope views 8689
Ce face noua rachetă de croazieră a rușilor
03 december 2015, 16:01 Kaleidoscope views 8689

Ce face noua rachetă de croazieră a rușilor

Armata rusa a primit o noua racheta de croaziera: 40N6, cu o raza de actiune de 400 de kilometri, capabila, potrivit expertilor militari, sa doboare tinte situate in spatiul apropiat. Adica a satelitilor. Programul de testare a noii arme si perfectionarea ei dureaza din 2009, iar intrarea ei in dotarea fortelor militare reprezinta, dupa cum scrie Vzgliad, un adevarat salt in domeniul apararii nationale.

In prezent, armata rusa dispune de trei "familii" diferite de sisteme cu indicele S-300, cel mai cunoscut fiind S-300 Favorit, cu versiunea modernizata S-400 Triumf. In total, sunt aproximativ 3.000 de astfel de sisteme.

In ceea ce priveste racheta 40N6, ea este adaptate pentru generatia patra a sistemlor S-400 si S-300V4. Pentru prima data, despre acest proiectil s-a vorbit la sfarsitul anilor 1990 si o lunga perioada de timp inalti responsabili militari promiteau, periodic, prezentarea noii arme.

Se crede ca primele modele au fost construite la inceputul anului 2009. Totusi, in productie de serie s-a intrat numai dupa trei ani, primele teste fiind organizate, dupa toate probabilitatile, in vara aceluiasi an.

Dar lucrurile au evoluat incet cu numeroase poticneli din cauza problemelor tehnice. Intr-un fel sau altul, la inceputul acestui an, presa a anuntat incheierea programului de testare a noii rachete.

Ce poate face aceasta racheta? Printr altele, sa intercepteze proiectilele rachetelor balistice in straturile superioare ale atmosferei, adica la o altitudine de 185 kilometri. Vzgliad sustine ca 40N6 este cel putin egala, daca nu chiar mai buna decat racheta americana SM-3 Block IA-IB.

Source: incomemagazine.ro

Keywords:

armament , Rusia , racheta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
1360 locuitori

Bîcioc este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bîcioc și Novovladimirovca. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Grigoriopol și la 61 km de Chișinău. Populaţia satului Bîcioc alcătuia 1360 de cetăţeni în anul 1997. Satul Bîcioc a fost întemeiat în anul 1916.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.