17 january 2015, 17:07 Kaleidoscope views 33976
12 locuri interzise pentru afișare în Google Maps
Photo: obozrevatel.com
17 january 2015, 17:07 Kaleidoscope views 33976

12 locuri interzise pentru afișare în Google Maps

Utilizatorii de Internet au cercetat hărțile Google și au constatat că nu toate locurile din lume pot fi vizitate virtual, scrie econet.ru.

1. Baker Lake, teritoriul inuiților în nordul Canadei

Un bărbat care s-a identificat ca "Dr. Boylan" este de părere că zona umbrită în această imagine și în alte locații ascunde balizele extratereștrilor.

2. Baza militară Ramstein, Germania

Această bază aeriană NATO este punctul de plecare pentru operațiunea "Iraq Freedom" și din acest motiv poate fi cu siguranță o țintă pentru atacuri teroriste. Acest lucru poate explica de ce obiectivul este parțial eliminat din Google Maps.

3. Nord-Vestul Pacific, Statele Unite ale Americii

Ce anume nu vedem în această fotografie ? Acest loc este situat în apropiere de granița dintre statele Washington și Oregon. Entuziaștii au examinat personal acest loc și nu au găsit nimic remarcabil, cu excepția unui gard sinistru și o intrare nemarcată.

4. Rafinăria Shazalombatta, Ungaria

Este unul dintre exemplele ciudate de cenzură marca Google Maps – locația este pur și simplu vopsită în verde. Teritoriul uzinei a fost șters, la fel clădirile, iar tot ce se poate vedea este iarba.

5. Palatul Regal din Amsterdam

Din rațiuni de securitate, Palatul Regal din Amsterdam nu poate fi văzut pe Google Maps. Aici sînt incluse Grajdurile Regale și reședința Huis ten Bosch.

6. Zonă misterioasă, Rusia

Nimeni nu știe ce se află în această regiune. Unii cred că ar fi un radar sau sistem de interceptare arachetelor, iar unii susțin că imaginea zonei este de fapt dintr-o altă regiune a Rusiei.

7. Corporația petrolieră Mobil, Buffalo, Statele Unite ale Americii

Unii au criticat compania Mobil din Buffalo pentru pozele neclare ale întreprinderilor sale, spunînd că companiile petroliere nu prezintă interes pentru teroriști. Pe de altă parte, nu știm ce cred teroriștii.

8. Coreea de Nord

Despre această țară au auzit toți, dar foarte puțini oameni au vizitat-o vreodată. Nu o vedeți pe Google Maps, deoarece întreaga țară există în imagini, dar fără marcaje rutiere, nume de străzi sau orice alte detalii de identificare.

9. Baza aeriană de la Reims, Franța

Motivele pentru care această bază este blocată în Google Maps sînt necunoscute.

10. Baza aeriană Volkel, Olanda

Baza aeriană apare neclar în imaginile din satelit. Se crede că pe teritoriul bazei se află focoase nucleare.

11. Colonelul Sanders

Acesta este cel mai ciudat fapt de la Google: Colonelul Sanders, imaginea rețelei Kentucky Fried Chicken, nu apare în nicio poză de la Google Street View. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit reprezentanților Google, Sanders a fost o persoană reală, iar imaginile oamenilor reali trebuie să apară neclar.

12. Insulele Feroe, Danemarca

Se crede că în această zonă există unele instalații militare secrete.

Source: tech.obozrevatel.com

Keywords:

harta , calatorie , internet , Google

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
4 locuitori

Gavrilovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.21 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.79 km. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Gavrilovca a fost întemeiat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.