12 may 2014, 17:12 Kaleidoscope views 15292
12 may 2014, 17:12 Kaleidoscope views 15292

Studiu: "Memoria strămoșilor" se transmite pe linie masculină


Foto: informing.ru

Pînă de curînd, un astfel de fenomen ca "memoria strămoșilor" nu avea justificare științifică. Recent s-a constatat că datele traumatizante modifică activitatea genelor prin modificarea chimică a ADN-ului, iar aceste schimbări sînt transmise de la părinți la copii și nepoți numai pe linie masculină. Un studiu dedicat acestei probleme a fost publicat în Nature Neuroscience.

Oamenii de știință americani Kerry Ressler și Brian Diaz de la Centrul Medical de la Universitatea Emory din Atlanta au demonstrat experimental că memoria despre mirosuri se transferă la rozătoare de la bunici la nepoți.

Experimentul s-a demonstrat că acest transfer este biologic și nu social. Informația alterează activitatea genelor prin modificarea chimică a ADN-ului.

Este demn de remarcat faptul că un astfel de sistem este caracteristic doar pentru memoria "tatălui" și "bunicului, dar nu pentru "mamă", deoarece spermatogeneza are loc pe durata întregii vieți a bărbaților, pe cînd o femeie se naște deja cu un set complet de ovule și aceste gene nu este posibil să fie schimbate.

Source: informing.ru

Keywords:

studiu , omenirea , barbați , ADN

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.