Go to section: Music
16 may 2022, 11:00 Contests, festivals, musical projects views 4303
Presa din Polonia: Moldova este cel mai mare cîștigător al Eurovision 2022!
Photo: facebook.com/fratiiadvahov
16 may 2022, 11:00 Contests, festivals, musical projects views 4303

Presa din Polonia: Moldova este cel mai mare cîștigător al Eurovision 2022!

Deși nu erau printre favoriți la casele de pariuri Zdob și Zdub împreună cu frații Advahov au demonstrat unei lumi întregi că sînt adevărații învingători ai concursului Eurovision 2022.

Potrivit presei poloneze, rețeta succesului Moldovei a fost o combinație neobișnuită de stil, ținute originale și o energie care a trecut de ecranele televizoarelor celor care au privit finala de acasă.

Moldova a fost reprezentată anul acesta la Eurovision de trupa Zdob și Zdub cu piesa "Trenuletul", care spune povestea unei călătorii cu trenul de la Chișinău la București.

”O melodie specifică care se memorează cu ușurință și te face să o fredonezi continuu, mai ales cu refrenul: "Hey hoLet's go. Folklore and Rock'n'Roll. Pleacă trenul! Unde esti? Chișinău - București", a atras cucerit inimile telespectatorilor Eurovision.

Deja după prima semifinală, chiar și cei mai persistenți fani Eurovision au fost foarte impresionați de piesă cu semnele distinctive ale unui hit "ear-twisting"”, scrie presa poloneză.

Contul de Twitter eurovision al BBC, care comentează spectacolele Eurovision, a declarat că prestația Republicii Moldova a fost esența Eurovision:

"Dacă cineva întreabă ce este Eurovision, băieții ăștia sînt răspunsul."

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
17 locuitori

Bruslachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Bruslachi alcătuia 17 oameni în anul 1997. Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.