Go to section: Music
01 november 2014, 14:34 Music views 10191
01 november 2014, 14:34 Music views 10191

Formaţia „Mahagon” va evolua la Festivalul Internaţional „Eurosonic”


Foto: trm.md

Trupa rock „Mahagon” din Republica Moldova va participa la cea de-a XXVIII–a ediţie a Festivalului Internaţional Muzical „Eurosonic”, care se va desfăşura în perioada 15 – 17 ianuarie 2014 în oraşul Groningen din Olanda.

În calitate de membru cu drepturi depline al UERT, Radio Moldova a propus, pe parcursul anilor, cîteva formaţii autohtone pentru a ne reprezenta la Festivalul „Eurosonic”. „Zdob și Zdub”, „Select–X”, „Chair”, „Alternosfera”, „Accident”, „Cuibul”, „Mahagon” au susţinut cu bine concursul de preselecţie pentru această manifestare culturală de anvergură, organizată de Uniunea Europeană de Radioteleviziune (UERT) la sediul central din oraşul Geneva, Elveţia. Ele au evoluat ulterior LIVE pe scena festivalului „Eurosonic” din oraşul Groningen, Olanda.

La ediţia din acest an, invitaţia a venit a doua oară pentru grupul „Mahagon”, care a trecut cu succes toate etapele concursului şi urmează să reprezinte Compania „Teleradio Moldova” şi, respectiv, Republica Moldova. Formaţia noastră va evolua pe 16 ianuarie, începînd cu ora 21:00, ora locală, pe una din cele 32 de scene ale festivalului „Eurosonic”.

Menţionăm că spectacolele sunt transmise, tradiţional, în direct, prin reţeaua UERT de către şapte staţii mobile europene de radiodifuziune, iar cele mai reușite piese sunt înregistrate pe CD şi oferite, ulterior, tuturor membrilor organizaţiei. În acest an, în cadrul festivalului, vor evolua un număr-record de interpreţi şi formaţii care se vor produce în circa 250 de spectacole.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.