Go to section: Music
12 october 2013, 15:42 Music views 8805
12 october 2013, 15:42 Music views 8805

Moldoveanca Georgeta Cheptea a cîştigat un prestigios concurs internaţional de muzică


Foto: publika.md

A început să studieze muzica clasică acum trei ani, dar deja se poate lăuda cu succese remarcabile. Este vorba despre o tînără din satul Pruteni, raionul Făleşti, care a cîştigat recent locul întîi la concursul internaţional de interpretare muzicală "Emalnuel Elenescu", desfăşurat la Piatra Neamţ, România.

Georgeta Cheptea este studentă în anul III la Colegiul de muzică din Bălţi. Chiar dacă părinţii sînt convinşi că muzica nu-i poate asigura fetei o viaţă decentă, Georgeta spune că nu va renunţa la această pasiune.

Profesorii au încurajat-o să participe la concursul internaţional de interpretare muzicală şi coregrafie "Emanuel Elenescu".

Profesorii sînt mândri de performanţele discipolei. "Chiar din primul an, am observat că ea are capacităţile necesare pentru a face acest lucru. Am muncit mult şi acum sîntem mulţumiţi. Desigur, ea ar trebui să-şi dezvolte acest talent şi să continue să lucreze", a menţionat Tatiana Leftic, profesoară de canto.

La ediţia din acest an a concursului internaţional "Emanuel Elenescu" s-au înscris 500 de concurenţi din România, Republica Moldova şi Austria.

Source: publika.md

Keywords:

Romania , concurs , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.