Go to section: Music
12 october 2013, 11:20 Music views 7451
12 october 2013, 11:20 Music views 7451

Moldoveanca Natalia Tanasiiciuc deţine 30 de premii naţionale şi internaţionale


Foto: trm.md

Natalia Tanasiiciuc este una dintre laureaţii Premiului pentru Tineret 2013. Fiind studentă la anul 4 la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, la specialitatea canto academic, ea este deja deţinătoare a 30 de distincţii la concursuri naţionale şi internaţionale. Totuşi, cea mai mare reuşită a sa o consideră interpretatrea rolului contesei Rosina din opera „Nunta lui Figaro” de Mozart, alături de artişti consacraţi ai Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Natalia Tanasiiciuc cucerește publicul cu vocea și sensibilitatea sa. Își merită toate aplauzele, pentru că, la cei 22 de ani ai săi, interpreta a știut să înfrunte toate greutățile și să-și croiască drum în viață. Succesul de care se bucură azi este rodul orelor, a zilelor lungi petrecute în repetiții interminabile, mai întâi făcând pianul, încă pe când era la casa părintească, la Bălți, apoi în sălile instituției în care își face studiile. Iar secretul reușitelor sale, spune ea, este harul cu care a înzestrat-o Dumnezeu, munca asiduă și susținerea din partea celor dragi fără de care nu ar fi ajuns niciodată atât de departe.

Natalia Tanasiiciuc a evoluat deja în scenă în țări precum Finlanda, Estonia, România și Armenia. Ea recunoaște că are deja propuneri de a pleca în străinătate „pentru dezvoltare profesională”. Tânăra artistă spune, însă, că ar vrea să revină acasă și să cânte în țara sa, unde și soarele este mai cald, și zâmbetul mai sincer, și publicul – mult mai generos.  

Source: trm.md

Keywords:

muzica , interpret , premiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1962
Populația:
18 locuitori

Pavlovca este un sat din cadrul comunei Larga, raionul Briceni, situat la 48.378927 latitudine nordică şi 26.875751 longitudine estică. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 18 oameni. Satul Pavlovca este cunoscut pentru parcul care a fost fondat în anii 1900-1908 pe moșia boierilor Crupenschi.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.