20 september 2023, 14:00 Celebrities views 1444
Cum a fost uitat liderul de la Zdob și Zdub la Krasnoyarsk
20 september 2023, 14:00 Celebrities views 1444

Cum a fost uitat liderul de la Zdob și Zdub la Krasnoyarsk

Roman Yagupov, un muzician legendar și liderul trupei rock Zdob și Zdub, a fost uitat odată în aeroportul din Krasnoyarsk și nu a mai putut ajunge la următorul său concert din turneu.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Вечерний разговор la postul TVC21, transmite Noi.md.

Artistul, care a împlinit recent 50 de ani, a recunoscut că a avut o viață de turnee foarte interesantă și mare, care continuă și acum, subliniind că turneele sunt o pîine amară și grea, pentru că pe ecran toată lumea vede doar o singură față: faimă, sclipiciul, costumele, clipurile și nu vede numeroasele dificultăți.

"Dar, de fapt, noi am ales această cale și sunt recunoscător destinului pentru tot", a spus Roman Iagupov.

El a recunoscut că, în decursul celor aproape 30 de ani de turnee, trupei i s-au întîmplat diverse farse, iar o dată frontmanul trupei rock Zdob și Zdub a fost chiar uitat în Krasnoyarsk.

"Am zburat la Krasnoyarsk, diferența de timp între Moscova și Krasnoyarsk este mare - patru ore. Imaginați-vă că mintea trebuie să se reajusteze. Am ajuns acolo, am zburat, am cîntat un fel de concert cultural cu trupa «Ногу свело». Apoi am avut și o petrecere, un eveniment privat. A avut loc al doilea concert, iar noi ne-am culcat tîrziu noaptea. Adăugați diferența de fus orar și deșteptarea devreme. Și apoi am avut un festival în Ucraina, dacă nu greșesc, cu ocazia Zilei Minerului", - a spus muzicianul.

Roman Yagupov a povestit că membrii trupei au ajuns la aeroport, unde au auzit un anunț că zborul lor spre Moscova a fost întîrziat, amînat pe termen nedefinit.

"Eram atît de obosit, încît mi-am pus gluga și am adormit. Și în acel moment au decis să trimită acest zbor. Toată lumea era atît de somnoroasă, încît s-au ridicat, s-au urcat în avion și au plecat. M-am trezit, m-am uitat și nu era nimeni acolo. Avionul decolează și al doilea stă în așteptarea zborului spre Moscova. Și aici era Max Pokrovsky de la trupa «Ногу свело». L-am întrebat: "Max, omule, au plecat băieții noștri?". "Da!", spune el. I-am spus: "Hai atunci să zbor și eu cu tine». Și el a spus că am bilet la alt zbor, nu pot. Așa am rămas acolo, în aeroport, fără bani, doar cu pașaportul și telefonul", a povestit solistul trupei rock Zdob și Zdub.

El a spus că, după aceea l-a sunat pe directorul grupului, apoi a mers la biroul Aeroflot și a încercat să explice situația, dar i s-a răspuns: "Da, vă cunoaștem grupul, dar nu vă putem ajuta». S-au oferit să întocmească un document că am avut un atac de cord, astfel încît să poată rambursa banii pentru bilet.

"Încă îl mai am. Cei de la casierie așa și nu mi-au întors banii înapoi. Ce să fac? Dacă scoți o bancnotă de 10 ruble rusești, pe ea este desenat un pod peste Yenisei. Acolo mi-am petrecut ziua liberă, cînd nu am zburat. Unul dintre localnici m-a luat la el. Pașa. M-a hrănit, m-a dus la «dacea» lui. Am petrecut noaptea la el. Apoi i-am trimis colete moldovenești, vin și așa mai departe", a povestit Roman Iagupov.

Potrivit acestuia, între timp, băieții, după ce au zburat la Moscova și au deschis ochii, și-au dat seama că frontmanul lor nu era cu ei, iar concertul trebuia să fie prezentat.

"Ei sună, spun că Roma nu este. Anulăm concertul. Iar organizatorii spun, nu, nu și nu! Minerii nu vor înțelege. Este un stadion imens acolo. Ce să facem? Băieții noștri au tipărit niște versuri pe foi de hârtie și au încercat să le cînte. A fost foarte amuzant. Inginerul de sunet Vanea și-a mai n-a pierdut vocea de rîs. Șura și Liova de la BI-2 se uitau și nu înțelegeau ce se întîmplă? Iar muncitorii de pe stadion au aplaudat. Baloane, focuri de artificii! Au reușit! Organizatorul s-a bucurat că nu am perturbat spectacolul și nimeni nu a înțeles nimic. Dar muzicienii tremurau de stres", a declarat Roman Iagupov.

El a recunoscut, de asemenea, că nu a putut face rost de banii pentru biletul de avion nefolosit la sosirea la Moscova, deoarece agenția de turism i-a spus că biletul fusese cumpărat printr-o a cincea companie prin transfer bancar.

"Nu am primit banii înapoi, dar pentru a zbura acasă de la Krasnoyarsk am cheltuit cel puțin o mie de dolari. Apoi am pierdut și concertul. Iată așa istorie ciudată. Am primit taxa pentru că nu am perturbat concertul. Principalul lucru este că nimeni nu și-a dat seama de nimic, adică minerii", a subliniat solistul trupei rock Zdob și Zdub.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.