12 october 2012, 17:26 Celebrities views 8099
12 october 2012, 17:26 Celebrities views 8099

Moldoveanul Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova


Foto: bacau.net 

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, i-a acordat cetăţenia Republicii Moldova actorului din România Florin Piersic. Cetăţenia a fost oferită în baza art.88 din Constituţie şi al art. 24 din Legea cetăţenie.

În luna octombrie, actorul Florin Piersic a adresat o scrisoare preşedintelui Republicii Moldova, prin care a solicitat să i se acorde cetățenia Republicii Moldova.

Florin Piersic a declarat că este legat sufleteşte de Moldova, nu doar prin spectacolele pe care le susţine de mai multe ori pe an, ci pentru că tatăl său a fost medicul veterinar al judeţului Soroca. Astfel, copilăria autorului a fost plină de povestiri frumoase ale tatălui despre aceste locuri, amintiri care acum sînt completate de imaginea publicului cald de aici.

 

Keywords:

Moldova , cultura , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.