03 december 2018, 09:45 Celebrities views 11701
Doliu în lumea artei! S-a stins din viaţă regizoarea Elena Fedcu
03 december 2018, 09:45 Celebrities views 11701

Doliu în lumea artei! S-a stins din viaţă regizoarea Elena Fedcu

S-a stins din viaţă regizoarea Elena Fedcu. Anunţul a fost făcut de administraţia Filarmonii Naţionale pe o reţea de socilaizare relatează Noi.md.

"Astăzi, a plecat de lângă noi un om cât Universul - draga noastră regizoare. Cinstim cu toții memoria acestei personalități remarcabile, om de mare cultură şi valoare, promotoare neobosită a profesionalismului şi artei adevărate", se arată în mesaj.

Elena Fedcu s-a născut la Chișinău într-o familie cu frumoase tradiții culturale. Tatăl său, Alexandru Fedco, a fost director al Filarmonicii Naționale "SergheiLunchevici" și al Teatrului Național de Operă și Balet, fondatorul și întemeietorul celui mai grandios eveniment cultural al țării – Festivalul Internațional de Muzică MĂRTIȘOR.

Elena Fedcu a studiat la Institutul de Arte ,,G.Musicescu", ulterior face studii postuniversitare la Academia de Arte Teatrale din Moscova, clasa profesorului I. Şaroev, recunoscut regizor de estradă și manifestări publice. Şi-a început cariera profesională în anul 1975.

A montat peste 500 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Moldova, Rusia, Ungaria, Portugalia, Belarus. Ultima perioadă activă în calitate de regizor muzical la Filarmonica Națională, conferenţiar universitar la AMTAP, catedra Regie teatru, show si manifestări publice.

A educat 7 promoţii de regizori estradă, a regizat cele mai importante concerte și manifestări cultural-artistice de importanță statală, ultimul fiind concertul de inaugurare a Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor, ediția 2018. Din anul 2000 deţine titlul onorific de Maestru în Artă, iar din 2016 – Artist al Poporului din Republica Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

doliu , regizor , filarmonica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2022 locuitori

Coteala este un sat şi comună din raionul Briceni. Coteala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Coteala este situat la o distanță de 24 km de oraşul Briceni şi la 260 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2022 de oameni. Prima atestare documentară a satului Coteala datează din anul 1437, cînd aşezarea se afla în stăpînirea boierului Mihail de Dorohoi.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.