07 october 2015, 15:50 Celebrities views 8039
Moldoveanca din Elveția a cucerit publicul la cel mai prestigios concurs muzical
Photo: mc.gov.md
07 october 2015, 15:50 Celebrities views 8039

Moldoveanca din Elveția a cucerit publicul la cel mai prestigios concurs muzical

Conaționala noastră, violonista Alexandra Conunova, a devenit premianta locului trei și deținătoarea medaliei de bronz la categoria „Vioară" în cadrul ediției a XV-a a prestigiosului concurs muzical internațional „Piotr Ilici Ceaikovski".

Potrivit Ministerului Culturii, violonista a evoluat pe scena Conservatorului de Stat din Moscova alături de virtuoși din mai multe ţări ale lumii, în total 122 de participanți.

Alexandra Conunova a împărţit premiul trei cu doi muzicieni din Rusia, premiul doi i-a revenit unui muzician din Taiwan, iar premiul întâi nu a fost acordat.

În contextul aprecierii internaţionale la cele mai prestigioase concursuri de muzică de profil, recent, Ministerul Culturii a venit cu inițiativa de a i se conferi violonistei Alexandra Conunova-Dumortier titlul onorific „Artist al Poporului".

Violonista este discipolă a Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu", iar începînd cu anul 2008, solistă a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici".

Artista, care cîntă la vioara „Santo - Seraphin Violin" ce datează din anul 1735, este apreciată ca cea mai virtuoasă violonistă a momentului.

În toamna anului 2012, Alexandra Conunova-Dumortier devine cîştigătoarea concursului de vioară „Joseph Joachim", desfăşurat la Hanovra, competiţie ce i-a adus faimă, aprecieri înalte din partea publicului şi posibilitatea înregistrării CD-ului de debut.

În 2013, primeşte Premiul „BärJulius" pentru cel mai desăvârşit artist al „Academiei Festivalului Verbier".

În prezent, violonista locuieşte în Vevey, Elveţia, şi desfăşoară o intensă activitate artistică.

Source: ziarulnational.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429-1463
Populația:
0 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Satul Zahorna a fost menționat documentar între anii 1429 - 1463.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.