11 june 2013, 10:15 Moldovan reality views 6879
11 june 2013, 10:15 Moldovan reality views 6879

Unii şoferi au lăsat taxele vechi pentru călătoriile interurbane



Transportatorii au înţeles diferit majorările operate la călătoriile în transportul interurban. În timp ce unii aplică tarife vechi pentru a atrage mai mulţi pasageri, alţii au scumpit mai mult decît prevede regulamentul, relatează prime.md.

Deşi anterior au cerut majorarea tarifelor de călătorie în transportul interurban şi autorităţile au acceptat scumpirea cu 10 bani per kilometru, unii şoferi au decis să aplice taxele vechi.

"Oamenii în prima zi, cînd au văzut că s-au scumpit biletele de la 90 de lei, la 115, fugeau practic toţi la tren, noi am rămas cu maşina goală şi am fost nevoiţi să rămînem la preţul vechi", spune Alexandru Prodan, administratorul rutei Ocniţa.

Autorităţile spun că aplicarea tarifelor vechi nu este ilegală. Mai grav este că unii şoferi percept taxe mai mare pentru călătorie decît majorările operate recent.

"Cîţiva călători de la Sireţi au înaintat plîngeri referitor la faptul că agentul transportator, care deserveşte această rută nu respectă politica tarifară. Sunt şi careva probleme în alte localităţi, de la Măgdăceşti a fost o adresare, a fost o adresare din satul Puhoi", susţine şeful Direcţiei Transport rutier, Grigore Ambrosi.

La rîndul lor, şoferii se apară şi spun că tariful este calculat corect.

"Nu de la noi am ridicat la 8 lei, iaca este foaie de la minister, care îi scris că trebuie să fie opt. 17 km înmulţit la 48 de bănuţi km, calculaţi şi voi”, spune un şofer.

De voie, de nevoie, pasagerii spun că sunt nevoiţi să achite taxa.

"Pentru ca să fie mai comod şoferului, să nu dea restul, sigur că dumnealor vor zece, dar pe noi nu ne satisface", spune un pasager.

"Trebuie să plătesc, dacă nu, nu pot să ajung la Chişinău şi dacă am ajuns în situaţia asta trebuie de plătit. Indiferent, cu 50 de bani, mai puţin, sau mai mult, trebuie să plătim”, spune altul

În acelaşi timp, Ministerul Transporturilor anunţă că va efectua razii în teritoriu, iar şoferii şi administratorii de rute care încalcă legea riscă să rămînă fără licenţă de activitate.

Source: prime.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.