16 october 2013, 14:55 Moldovan reality views 7147
16 october 2013, 14:55 Moldovan reality views 7147

A fost lansat un spot de informare a părinţilor plecaţi în străinătate

Foto: trm.md

Un spot social de informare şi sensibilizare a părinţilor care vor să plece peste hotare a fost lansat la 15 octombrie de Consiliul Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, anunță trm.md.

Spotul, intitulat „Oferă un plus de siguranță pentru copilul tău”, reflectă povestea unei mame care își lasă copilul pentru trei luni în grija surorii sale, dar nu înainte de a anunța autoritățile locale.

Mesajul este adresat celor care sînt la muncă peste hotare sau intenţionează să plece şi vine cu îndemnul către părinţi să anunţe autoritățile locale despre persoana care va avea grijă de copilul lor în perioada în care ei vor lipsi.

Președintele Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Tatiana Potîng, a menționat în cadrul unei ședințe că majoritatea copiilor sunt supravegheaţi de rude, dar există și minori lăsaţi în grija unor cunoscuți sau fără niciun matur în casă, de aceea este nevoie de a elabora un mecanism clar de evidenţă şi monitorizare a copiilor rămaşi fără îngrijire părintească.

Guvernul a realizat acest spot în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, UNICEF, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Ambasada Franţei în Republica Moldova şi Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului.

Spotul va fi difuzat la posturile de televiziune și radio, începînd cu 1 ianuarie 2014.

Source: trm.md

Keywords:

migratie , parinti , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.