18 september 2013, 12:32 Moldovan reality views 7113
18 september 2013, 12:32 Moldovan reality views 7113

Salariile poliţiştilor vor creşte cu 30%


Foto: trm.md

Începînd cu anul viitor, salariile poliţiştilor ar putea creşte cu 30%. Declaraţia a fost făcută aseară de ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, în cadrul unei emisiuni televizate, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Recean, în prezent salariile poliţiştilor variază de la 3200 lei pînă la 15.000 de lei în funcţie de grad, responsabilităţi şi vechime în muncă. Totodată, ministrul a anunţat că în cadrul poliţiei rămîn peste o mie de locuri neacoperite din cauza înăspririi condiţiilor de angajare.

Conform unor date, de la începutul anului curent, au fost demişi din funcţie peste 100 de poliţişti implicaţi în acte de corupţie, iar numărul de dosare penale privind corupţia a crescut cu 60%.

Pentru viitor, MAI îşi propune să aloce un buget sporit echipamentului poliţiei, astfel încît timpul de reacţie al acesteia la apel să fie maximum 15 minute în orice colţ al ţării.

Keywords:

salarii , politia , majorare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.