03 october 2024, 12:00 Moldovan reality views 845
Încă două structuri vor avea acces la imaginile video de la camerele de supraveghere din trafic
03 october 2024, 12:00 Moldovan reality views 845

Încă două structuri vor avea acces la imaginile video de la camerele de supraveghere din trafic

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Centrul Național Anticorupție (CNA) vor avea acces la imaginile video transmise de camerele de supraveghere ale Sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere „Controlul traficului”.

Imaginile vor putea fi accesate, în regim online, fără a avea acces la datele înregistrate de sistem în scopul prelucrării sau modificării acestora. Prevederile în acest sens se conțin într-un proiect de hotărîre publicat pentru consultări publice.

Potrivit inițiativei, modul de accesare și vizualizare a informaților din Sistem se va efectua de către un număr strict determinat de ofițeri de informații din cadrul SIS și ofițeri de investigații din cadrul CNA, cu autorizarea corespunzătoare din partea factorilor decizionali, iar aceștia nu vor avea acces nelimitat în regim de monitorizare instant prin intermediul acestui Sistem, ci va fi condiționat de normele legale, notează Noi.md cu referire la IPN.

Actualmente, pot accesa și vizualiza informația din Sistem angajații din cadrul Serviciului Tehnologii Informaționale, Inspectoratului General al Poliției, altor autorități administrative din subordinea MAI, precum și din cadrul Serviciului Protecție și Pază de Stat, cărora le revin atribuții în domeniul de asigurare a ordinii publice, prevenirea și curmarea infracțiunilor și altor încălcări ale legilor.

În prezent, Sistemul automatizat de supraveghere a circulației rutiere actualmente este constituit din 73 de posturi, dintre care 48 de posturi de supraveghere a circulației rutiere sînt amplasate în municipiul Chișinău.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2603 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baimaclia, Acui şi Suhat. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 locuitori. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.