03 july 2024, 16:00 Moldovan reality views 890
Prețurile la ceapă în Moldova vor crește
03 july 2024, 16:00 Moldovan reality views 890

Prețurile la ceapă în Moldova vor crește

În viitorul apropiat, prețul la ceapă în Moldova va crește.

O astfel de informație au oferit analiștii EastFruit, făcînd referire la opinia participanților de pe piață, relatează Noi.md.

Experții subliniază că cei care în sezonul trecut au cultivat ceapă în Moldova, și aceștia au fost mulți, evident că au de cîștigat. Cu condiția, bineînțeles, ca acești producători să aibă depozite pentru ceapă.

În prezent, Moldova este singura țară din regiune, unde prețul cepei a crescut semnificativ după recoltare. În medie, ceapa în Moldova este acum cu 60% mai scumpă decît în timpul recoltării.

Prin urmare, Moldova este singura țară în care intermediarii au cîștigat din revînzarea cepei. Dar și mai bine ar fi fost dacă nu au vîndut încă întregul volum, pentru că există șansa de a cîștiga și mai mult în următoarele săptămîni.

Avînd în vedere stocurile reduse de ceapă din țară și perspectivele de creștere a prețului la ceapă în UE, în viitorul apropiat, potrivit participanților la piață, prețurile la ceapă vor crește.

După cum remarcă experții, așa se întîmplă de obicei pe piața din țara noastră. În același timp, Ucraina va continua să aibă un impact semnificativ asupra prețurilor la ceapă în Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

preţ , ceapă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1086 locuitori

Şeptelici este un sat şi comună din raionul Soroca. Şeptelici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1086 de oameni. Satul Şeptelici a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.