12 january 2023, 12:00 Moldovan reality views 1143
Popescu a cerut din nou Rusiei să-și retragă trupele din Moldova
12 january 2023, 12:00 Moldovan reality views 1143

Popescu a cerut din nou Rusiei să-și retragă trupele din Moldova

Vicepremierul Nicu Popescu i-a cerut din nou Federației Ruse să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. Odată retrase trupele rusești, spune ministrul de Externe, vor fi create condiții favorabile pentru rezolvarea „exclusiv pașnică” a conflictului transnistrean.

Șeful diplomației de la Chișinău a făcut declarația în cadrul panelului dedicat Ucrainei în marja celei de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), desfășurat în Skopje, Macedonia de Nord.

Ministerul de Externe, Nicu Popescu, anunță că s-a întîlnit pe 29 noiembrie cu mai mulți miniștri din statele membre UE, inclusiv a României, Spaniei, Cehiei, Danemarcei și Franței.

Vicepremierul anunță că a reiterat, de asemenea, în cadrul discuțiilor, „necesitatea retragerii necondiționate a trupelor Federației Ruse” de pe teritoriul Republicii Moldova, „creînd astfel condiții favorabile pentru rezolvarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean”.

Amintim că o delegație a Republicii Moldova, în frunte cu vicepremierul Nicu Popescu, participă la cea de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al OSCE. Evenimentul are loc în perioada 29-30 noiembrie în Skopje, Macedonia de Nord.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
879 locuitori

Albina este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereni, Albina și Fetiţa. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de oameni. Satul Albina a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.