09 june 2023, 15:00 Moldovan reality views 1368
Pastele făinoase s-ar putea scumpi
09 june 2023, 15:00 Moldovan reality views 1368

Pastele făinoase s-ar putea scumpi

Prețurile la paste s-ar putea majora în Republica Moldova. De această dată, creșterea prețurilor se datorează unor motive externe.

Prețurile de vînzare cu amănuntul la paste în Europa a crescut deja cu aproximativ 20% și ar putea crește în continuare, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Experții internaționali prevăd că producția globală de grîu din acest an, dar și următorul, va fi la cel mai scăzut nivel din ultimii 22 de ani.

„Există o penurie gravă de grâu dur în Tunisia. De asemenea, situația este dificilă și în Algeria, Maroc, Italia, unde este o calitate foarte proastă la grâu în prezent, dar și în Spania”, spune un analist.

În Italia, de exemplu, o tonă de grâu dur este la preț de 412 euro. Este cu 70 de euro mai mult decât în luna iulie. Între timp, Guvernul Italiei a convocat urgent o ședință în legătură cu creșterea semnificativă a prețurilor la alimente din țară.

Grâul dur se cultivă și în Republica Moldova. De asemenea, și în Federația Rusă. Însă importul grâului din Rusia în Moldova este dificil în prezent. Principalele importuri de paste gata preparate în Moldova vin din România, Rusia, Ucraina și Italia.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1559 locuitori

Berlinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berlinţi şi Caracuşenii Noi. Satul Berlinţi este situat la o distanţă de 14 km de oraşul Briceni, la 12 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Prima atestare documentară a satului Berlinţi datează din septembrie 1671. La acea  dată satul se numea Bîrlinţi şi era în componenţa ţinutului Hotin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.