07 may 2013, 13:02 Moldovan reality views 12326
07 may 2013, 13:02 Moldovan reality views 12326

România nu va favoriza cetățenii moldoveni la obținerea vizei


Foto: moldonews.md

România nu anulează regula prezentării a 500 de euro la obținerea vizei românești de către cetățenii R. Moldova. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al țării vecine, această prevedere este o cerință a UE și nu poate fi anulată.

"România este obligată de prevederile reglementărilor CEE 562/2006 pentru a stabili un cod de reguli, care stau la baza liberei circulații a persoanelor peste graniță. Nu ne putem retrage în mod unilateral din această normă, în favoarea unui non-membru al UE", - a declarat , purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe Brîndușa Predescu.

Potrivit lui, în 2012, Ministerul Afacerilor Externe a inițiat un proiect care reducea suma obligatorie, dar propunerea a fost respinsă de Ministerul Finanțelor.

Anterior, liberal-democrații de opoziție, în guvernarea cărora această regulă a fost pusă în aplicare, au cerut anularea ei pentru a sprijini aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

Sursa: Moldnews

Keywords:

Romania , viza , declarație

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.