18 may 2023, 09:30 Moldovan reality views 1483
Cum vor fi verificate testele la examenul de bacalaureat
18 may 2023, 09:30 Moldovan reality views 1483

Cum vor fi verificate testele la examenul de bacalaureat

Comisia Națională de Examene a aprobat constituirea Comisiilor Republicane de Evaluare pentru sesiunea de bacalaureat 2023. În total, în această sesiune, vor activa 18 comisii de acest fel, în care vor fi încadrați peste 600 de profesori evaluatori.

Profesorii evaluatori au fost propuși de Organele locale de specialitate în domeniul învăţămîntului, instituţiile de învăţămînt profesional tehnic (colegii/ centre de excelenţă), instituţiile de învăţămînt superior.

Componența numerică a fiecărei Comisii Republicane de Evaluare a fost stabilită în funcție de numărul testelor scrise la disciplina de examen și timpul destinat verificării testelor.

Testele rezolvate vor fi verificate în 4 centre republicane de evaluare din mun. Chișinău, începînd cu data de 2 iunie.

În data de 26 iunie, la centrele de bacalaureat, vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază. Sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 02 – 20 iunie 2023.

De asemenea, Comisia Națională de Examene a aprobat decizia privind acordarea condiţiilor speciale de examinare unor candidați, care susțin examenele naționale de absolvire în anul curent.

Comisia a evaluat, în total, 73 de dosare depuse de candidați cu diferite tipuri de dizabilități, dintre care 33 urmează să susțină examenul naţional de bacalaureat, iar 40 – examenele naţionale de absolvire a gimnaziului, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Source: noi.md

Keywords:

test , examen , bacalaureat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
2603 locuitori

Sărătenii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Vechi și Zahareuca. Localitatea se află la distanța de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 oameni. Satul Sărătenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.