21 february 2023, 12:00 Moldovan reality views 1643
Peskov:
21 february 2023, 12:00 Moldovan reality views 1643

Peskov: "Lipsa constructivismului dăunează relațiilor bilaterale moldo-ruse"

Purtătorul de cuvînt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a recomandat autorităților moldovenești să fie atente în evaluările lor privind reglementarea transnistreană și în raport cu pacificatorii ruși.

El a menționat că Federația Rusă rămîne o parte responsabilă în problema reglementării transnistrene și continuă să îndeplinească funcțiile care îi revin în această direcție, scrie tass.ru .

"Desigur, aș dori să recomand omologilor noștri moldoveni să fie foarte, foarte atenți cu astfel de [declarații]", a declarat luni reprezentantul Kremlinului, solicitat de jurnaliști să comenteze cuvintele noului prim-ministru moldovean Dorin Recean privind necesitatea demilitarizării Transnistriei și retragerii de acolo a forțelor rusești de menținere a păcii.

Secretarul de presă al liderului rus a numit relațiile actuale dintre Moscova și Chișinău foarte tensionate.

"Relațiile noastre cu Moldova sînt deja foarte, foarte tensionate, iar conducerea moldovenească se concentrează probabil pe tot ce este anti-rus, alunecînd într-o isterie anti-rusă. O astfel de lipsă de constructivism puțin probabil că va ajuta Moldova în vreun fel și, desigur, dăunează relațiilor noastre bilaterale", a spus Peskov.

La 16 februarie, Dorin Recean, prezentînd spre aprobare programul și componența noului guvern al Republicii Moldova în Parlamentul Republicii Moldova, a declarat necesitatea retragerii pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană.

Source: noi.md

Keywords:

Dmitri Peskov , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1647
Populația:
947 locuitori

Ciuciuieni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brejeni și Ciuciuieni. Localitatea este aşezată pe malul stîng al rîuleţului Ciulucul de Mijloc, la 11 km sud de oraşul Sîngerei şi la 102 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 947 de oameni. Satul Ciuciuieni a fost menționat documentar în anul 1647.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.