30 may 2013, 12:50 Moldovan reality views 5167
30 may 2013, 12:50 Moldovan reality views 5167

În Moldova renaște tradiția detaşamentelor studenţești de construcţii


Foto: newsmoldova.md

Pentru prima dată după o pauză de peste 20 de ani în Moldova a fost constituit din nou detaşamentul studenţesc internaţional de construcţii, transmite agenţia Novosti-Moldova cu referire la serviciul de presă al Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură în RM. 

Cincisprezece elevi ai Colegiului de Construcţii din oraşul Hînceşti vor pleca la 3 iunie la Kostroma pentru a munci în componenţa detaşamentului studenţesc internaţional de construcţii (DIC). Pe parcursul a trei luni li se va oferi de lucru la obiectele importante din oraş şi regiune. Pentru dînşii este prevăzut de asemenea un amplu program cultural şi cognitiv: familiarizarea cu locurile de interes ale unuia dintre cele mai vechi oraşe ale Rusiei, care are o istorie bogată. 

Participarea studenţilor moldoveni la munca DIC a devenit posibilă din iniţiativa şi cu concursul activ al Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova şi Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură. Pe loc membrii detaşamentului vor beneficia de cazare confortabilă în campusul studenţesc al Academiei Agricole din Kostroma. 

Proiectul este realizat în cadrul programului internaţional de cooperare umanitară cu suportul Ministerului Educaţiei al RM, conducerii Colegiului din oraşul Hînceşti şi se va desfîşura sub egida adminstraţiei oraşului Kostroma.

Mitingul solemn, consacrat plecării detaşamentului de construcţii, va începe la 3 iunie, 8.15, pe teritoriul Colegiului de Construcţii din Hînceşti. Vor participa conducătorul reprezentanţei Rossotrudnicestvo în Republica Moldova Valentin Rîbiţkii, unul din activiştii mişcării moldoveneşti a detaşamentelor de construcţii din anii 70 ai secolului trecut, ex-deputatul în Parlament Mihail Sidorov, protoiereul părintele Nicolai Florinschi, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei al RM.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
534 locuitori

Beloci este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 128 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 534 de oameni. Satul Beloci a fost menționat documentar în anul 1711.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.