19 october 2022, 12:00 Moldovan reality views 1908
În ce condiții ar putea fi anunțată mobilizare în R.Moldova
19 october 2022, 12:00 Moldovan reality views 1908

În ce condiții ar putea fi anunțată mobilizare în R.Moldova

Republica Moldova va decreta mobilizarea în cazul în care războiul din Ucraina se va schimba „radical”, iar ostilitățile se apropie de granițele sale sau duc la o creștere puternică a fluxului de refugiați, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

„Pentru a trece la un așa scenariu, trebuie să fie niște schimbări radicale, în primul rînd, pe frontul din Ucraina. Ceea ce ar însemna că acțiunile militare ar fi foarte aproape de hotarele Republicii Moldova, respectiv ar fi niște schimbări ce țin de migrarea refugiaților, ceea ce ar fi resimțit pentru o mișcare masivă a forțelor militare în zonele de operații. Și atunci ar fi clar că și noi o să fim nevoiți să întreprindem măsurile respective pentru a reacționa adecvat la scenariu Nu o să așteptăm pînă la ultima zi cînd o să fie deja tîrziu”, a declarat Nosatîi, transmite Jurnal.md.

Precizăm că, într-un alt interviu, ministrul Apărării a declarat că Rusia nu recunoaşte că rachetele sale au survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova, din contră, cere guvernului de la Chişinău dovezi.

„Nu am primit nicio explicaţie oficială. Din discuţiile colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe, din discuţiile pe care le-am avut cu ataşatul militar, partea rusă ia o poziţie de apărare a acţiunilor sale şi solicită detalii din partea noastră. În loc să recunoască faptul că au survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova, ei solicită o confirmare a survolului”, a declarat Nosatîi într-un interviu pentru Radio Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

mobilizarea , război , armata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
956 locuitori

Camencea este un sat din cadrul comunei Donici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Orhei și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Camencea a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.