20 june 2022, 14:00 Moldovan reality views 60519
Ce venit trebuie să ai, pentru a-ți putea achita facturile în Moldova
Photo: radiochisinau.md
20 june 2022, 14:00 Moldovan reality views 60519

Ce venit trebuie să ai, pentru a-ți putea achita facturile în Moldova

Irina, o tînără de 20 de ani, a povestit în cadrul emisiunii Morari.live de la N4, cum e viața unui student ce învață la Chișinău. Plină de viață și optimism, fără ca să se plîngă pe greutăți, Irina a spus că lucrează concomitent în cîteva locuri, dar și o ajută mama de acasă, fapt ce-i permite să facă față scumpirilor, transmite sinteza.

„Lucrez la recepție la un salon beauty, în weekend ca hostess, uneori și ca animator pentru copilași la evenimente, dar și fac ședințe foto, vorba ceea, dau din coate cum pot. Învăț la universitate și în același timp lucrez. Lunar am un venit de 7 – 8000 lei, stau la chirie cu o prietenă și mă descurc.”, a povestit Irina.

Invitata Nataliei Morari a povestit că acești bani nu-i erau de ajuns însă și iarna, cînd pe lîngă chirie și întreținere, mai era nevoită cu prietena sa să achite și factura la încălzire.

„La sfîrșitul lunii rămîneam cu buzunarul gol, nici de troleibuz nu aveam bani, era complicat. Acum e un pic mai ușor, dar iarna am fost chiar șocată cînd a venit factura la gaz, o mie și ceva de lei, dar eu lucrez, prietena lucrează și acasă nu sîntem cu zile.”, a adăugat Irina.

Tînăra studentă a spus că a învățat să economisească, fapt cei permite ca din banii cîștigați să iasă, drept că mai rar, și la o cină în oraș. Totuși, Irina, a explicat că practic nu are nici o zi de odihnă, iar de vacanță la mare nici nu poate fi vorba. În pofida greutăților, tînăra își vede viitorul aici, acasă, în Republica Moldova și chiar visează la propria afacere.

„Deja am ideea de afacere, prefer moda. Din țară nu vreau să plec. Îmi plac oamenii, îmi place Chișinăului, atmosfera… cred că este confortabil.”, a punctat studenta din Briceni.

 

Source: sinteza.org

Keywords:

munca , achitare , facturi , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populaţia:
1027 locuitori

Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.