18 august 2011, 15:20 Moldovan reality views 5419
18 august 2011, 15:20 Moldovan reality views 5419

În republică şi-a început lucrările tabăra interetnică „Izvoarele toleranţei”

În republică şi-a început lucrările prima tabăra interetnică „Izvoarele toleranţei”, i s-a comunicat joi agenţiei multimedia Novosti-Moldova la Centrul evreiesc KEDEM din Chișinău.

Tabăra este organizată la Vadul lui Vodă la una din baze cu suportul Biroului Relaţii Interetnice din Moldova şi cu sprijinul financiar al Congresului Evreiesc Eurasiatic, Congresului Evreiesc din RM, Comitetului American „Joint” în Moldova.

Fiecare zi a programului este consacrată unuia dintre grupurile etnice, care locuiesc pe teritoriul Moldovei.

Directorul de programe Kira Kreiderman a relatat că „aceşti copii vor lua cunoştinţă de limba, cîntecele, dansurile, istoria, tradiţiile popoarelor, vor pregăti show-uri serale în stilul unei sau altei etnii. Cu grupele vor lucra conducători şi instructori cu experienţă din Ucraina, Olanda, Moldova, care au practică bogată de muncă în atare tabere”.

Scopul proiectului este educaţia tinerei generaţii în spiritul toleranţei şi inacceptării xenofobiei, formarea poziţiei civice active a tineretului de diferite naţionalităţi, difuzarea cunoştinţelor despre diversitatea etnică a Moldovei.

Peste 100 de participanţi din diverse colţuri ale Moldovei – nord şi sud, din şapte comunităţi etnice în vîrstă de la 12 pînă la 17 ani participă la festivalul de zece zile al culturilor, bogăţiei bucatelor naţionale, sărbătoarea comunicării şi diversităţii interculturale.

Se preconizează că anul viitor în tabără vor fi invitaţi şi copii din familiile refugiaţilor.

 

Sursa: newsmoldova.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
146 locuitori

Iasnaia Poleana este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Iasnaia Poleana a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.