29 may 2022, 09:30 Moldovan reality views 2870
Moldova a transmis cea de-a doua tranșă a lotului de ajutor umanitar pentru Ucraina
29 may 2022, 09:30 Moldovan reality views 2870

Moldova a transmis cea de-a doua tranșă a lotului de ajutor umanitar pentru Ucraina

Republica Moldova a transmis cea de-a doua tranșă a lotului de ajutor umanitar pentru Ucraina, în valoare totală de peste 67,5 milioane de lei. Șapte camioane cu produse de primă necesitate au plecat din vama Criva – Mămăliga către Cernăuți, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN.

Lotul donat include saci de dormit, corturi, măști antigaz și alimente nealterabile, hrană pentru animale, haine și truse de igienă pentru întreaga familie.

Primul lot de ajutor umanitar a fost transmis Ucrainei la începutul lunii aprilie, în valoare de 24 de milioane de lei. Ambele loturi umanitare au fost donate în baza deciziilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale. Ultima tranșă din acest lot va fi transmisă în perioada următoare. Aceasta va conține sticlă în valoare de peste 1,2 milioane de lei.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Moldova , Ucraina , ajutor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
919 locuitori

Ratuş este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Noi, Zăicani, Zăicanii Noi, Ratuş și Mîndra. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 79 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 919 oameni. Satul Ratuș a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.