03 january 2022, 13:05 Moldovan reality views 2683
Mulțumim poporului Moldovei pentru receptivitate și amabilitate!
Photo: https://realitatea.md/wp-content/uploads/2022/02/Refugiati-e1645790984520.jpg
03 january 2022, 13:05 Moldovan reality views 2683

Mulțumim poporului Moldovei pentru receptivitate și amabilitate!

Mulți cetățeni care sosesc în Moldova din țara vecină Ucraina, unde a izbucnit un război, nu încetează să fie surprinși de primirea caldă din partea autorităților și a oamenilor obișnuiți care încearcă să-i ajute în orice fel și să le ofere tot necesarul în această situație dificilă pentru ei.

O altă astfel de istorie a împărtășit pe rețeaua de socializare Olga Grebeniuk, care împreună cu copiii ei au mers în nordul Moldovei, la Briceni, relatează Noi.md .

Ea a spus că, imediat după graniței cu Republica Moldova, de ea s-au apropiat cinci bărbați deodată cu întrebarea dacă are nevoie de transport. Femeia a crezut că aceștia sunt șoferi de taxi care vor să o "scurgă" de bani și să-i ceară un preț exorbitant pentru călătorie, dar ei i-au spus deodată că o vor duce gratuit acolo unde are nevoie. Au luat lucrurile și le-au încărcat în autobuz. Ei i-au spus că poate folosi ajutorul oferit la graniță, să mănînce, să bea ceai fierbinte înainte de călătoria lungă sau să ia mîncare la drum care, de asemenea, este oferită gratuit.

În drum spre Chișinău femeia a aflat că șoferul Serioja a lucrat în poliție. Acum el este la pensie și pur și simplu a venit la graniță pentru a ajuta refugiații ucraineni. În capitală a vorbit cu un alt șofer care mergea spre nord și s-au înțeles să o ducă gratuit. La Bălți, femeie care nu avea lei moldovenești a primit bani deja de la alte persoane pentru a-i putea cumpăra fiicei sale ceva de mîncare.

"Am ajuns la destinație fără să cheltuim nici un dolar, pur și simplu nu ni s-a permis să facem acest lucru!! Mulțumim acestor oameni pentru reacția și bunătatea lor, cum ar fi Serioja și acei bărbați despre care am scris multe și toți sînt cu adevărat îngrijorați de poporul nostru ucrainean și ajută și sprijină în orice mod posibil. Mulțumesc, Dumnezeu să-i binecuvânteze pe acești oameni și familiile lor", a scris Olga Grebeniuk.

Source: noi.md

Keywords:

ajutor , Moldova , Ucraina , refugiați , popor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
108 locuitori

Pistruienii Noi este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 42 km de oraşul Teleneşti şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 108 oameni. Satul Pistruienii Noi a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.