18 february 2022, 15:30 Moldovan reality views 6536
Internaut, către Maia Sandu: ”Eu nu v-am votat ca să îmi faceți copilul să plîngă”
18 february 2022, 15:30 Moldovan reality views 6536

Internaut, către Maia Sandu: ”Eu nu v-am votat ca să îmi faceți copilul să plîngă”

În rețelele sociale a devenit virală o înregistrare video, în care o femeie se adresează către preșședinta Maia Sandu cu un mesaj.

”Stimată Maia Sandu, eu am un mesaj către dumneavoastră în calitate de cetățean al acestei țări și în calitate de mamă. Știți, fiica mea a asculta discursul dumneavoastră și a venit la mine plîngînd și m-a întrebat: ”Mamă va fi război?” A trebuit să îi spun că de fapt dumneavoastră ați glumit și de fapt război nu va fi pentru ca să o linștesc. Dar, trebuie să vă mărturisesc că m-a durut enorm de mult această suferință a ei și lacrimile ei, pentru că eu stimată doamnă nu v-am votat ca să o faceți prin acțiunile dumneavoastră pe fiica mea să plîngă, sau să sufere. Deasemene eu nu v-am votat pentru ca să mă faceți pe mine, pe copilul meu, pe familia mea să ne transformați în carne de turn într-un război care este străin”, spune femeia.

Totodată aceasta menționează că nu își dorește un război la hotarul Republicii Moldova, iar șefa statului ar trebi să se preocupe de bunăstarea și liniștea moldovenilor, dar nu să se avînte în jocuri geopolitice.

”Eu respect poporul american, eu respect poporul rus, eu ador aceste două mari puteri mondiale, dar cu toate acestea eu nu vreau ca aceste două mari puteri mondiale să se confrunte la frontiera țării mele sau și mai rău pe teritoriul țării mele. Chiar dacă este vorba de Transnistria. Pentru că Transnistria face parte din țara noastră și acolo, dincolo de faptul că avem teren, acolo avem oameni care de 30 de ani sînt victime ale deciziilor greșite, pe alocuri chiar criminale ale clanurilor clasei politice de la Chișinău. Eu de fapt pe dumneavoastră vreau să vă aud astfel vorbind, atunci cînd vă adresați cu mesaje nouă, cetățenilor, sau cînd faceți declarații de presă. Ca să spuneți tranșant ca să vă înțeleagă și SUA și Federația Rusă, că eu, președintele RM care am jurat să am grijă de poporul meu nu voi admite un război la frontiera țării mele și cu atît mai mult, nu voi admite un război pe teritoriul țării mele. Dar nu să vorbiți acolo aiurea, despre niște strategii ep care le aveți în caz de război și cum o să le aplicați. Pentru că asta înseamnă să fii un președinte de demnitate, cînd pui în prim plan interesele și siguranța propriului popor. Nu înseamnă să fii un președinte cu demnitate, atunci cînd faci jocul marilor puteri mondiale în detrimentul altei puteri mondiale. Aici nu este vorba despre patriotism, sau nu este vorba despre demnitate, sau dragoste față de țară. Asta înseamnă, simplu, prostituție geopolitică”, a mai spus femeia.

Reamintim că recent, Maia Sandu, a publicat o înregistrare video în care Maia Sandu, a declarat că împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinează scenariile de dezvoltare a crizei și evaluăm riscurile pe care le prezintă tensiunile din Ucraina. Totodată, potrivit lui Sandu, în asemenea momente, poporului moldovenesc trebuie să rămînă solidar și unit.

Source: noi.md

Keywords:

Ucraina , Moldova , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
462 locuitori

Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 462 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1755.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.