19 march 2013, 14:31 Moldovan reality views 4694
19 march 2013, 14:31 Moldovan reality views 4694

Ministerul Educaţiei a dat startul pretestărilor la subiectele de examene

În perioada 18-27 martie, în R. Moldova se vor desfăşura sesiuni de pretestări ale subiectelor de examene. La testări vor participa aproximativ 10 mii de elevi din 143 de licee şi 53 de gimnazii din ţară, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pretestările au drept scop asigurarea calităţii testelor care urmează a fi propuse elevilor în sesiunea de examene 2013, la nivel de structură şi conţinut. De asemenea se urmăreşte verificarea procesului de realizare a curriculumului predat în instituţiile de învăţămînt preuniversitar.

Aceeaşi sursă a relevat că lucrările de la această etapă vor fi evaluate de către membrii grupurilor de lucru pentru elaborarea testelor de examene de la disciplina respectivă, iar elevii nu vor primi note la rezolvarea testelor.

În perioada 1-12 aprilie, Ministerul Educaţiei şi Agenţia de Asigurare a Calităţii vor pune la dispoziţia tuturor candidaţilor modele de teste la disciplinele de examen pentru a se familiariza cu formatul testului, nivelul de dificultate al subiectelor şi domeniile de conţinut evaluate în programele de examen. În această perioadă, pe pagina aee.edu.md vor fi plasate testele, începînd cu ora 8.00, iar la ora 14.00 se vor afişa baremele de corectare a testelor.

Sesiunea de examene de absolvire 2013 va începe în luna iunie.

Keywords:

studii , examen , studenţi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
5094 locuitori

Ghidighici este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Ghidighici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5094 de oameni. Satul Ghidighici a fost menționat documentar în anul 1610.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.