01 june 2022, 17:00 Moldovan reality views 1951
450 de salvatori și pompieri sunt gata să intervină în noaptea de Crăciun
01 june 2022, 17:00 Moldovan reality views 1951

450 de salvatori și pompieri sunt gata să intervină în noaptea de Crăciun

450 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sînt gata să intervină cu 150 de unități de tehnică în noaptea de Crăciun pe stil vechi, pentru prevenirea sau stingerea incendiilor, transmite IPN.

Potrivit pompierului Sergiu Josan, circa 200 de specialiști domeniul prevenției se află în 1 492 de lăcașe de cult ale diferitor confesiuni religioase din toată țară, pentru instruirea angajaților bisericilor cum să reacționeze în caz de aprinderi. De asemenea, specialiștii verifică să fie asigurate căi de acces și de evacuare și să fie amenajate locuri speciale pentru lumînările aprinse.

Preotul Oleg Vieru, paroh la biserica „Minunea Sfîntului Arhanghel Mihail" din incinta IGSU, vine cu rugămintea către enoriași să fie atenți la sursele de foc deschis și să aibă grijă unii de alții în timpul slujbelor și nu doar.

Regulile anti-incendiare trebuie respectate și acasă. Sursele de foc deschis nu vor fi lăsate fără supraveghere sau la îndemîna copiilor. Sobele și utilajele de încălzit vor fi exploatate cu atenție și nu vor fi puse în funcțiune cele cu defecte vizibile.

În caz de situație excepțională, oamenii sînt sfătuiți să sune neîntîrziat la Serviciul de urgență, numărul scurt 112.

Source: www.ipn.md

Keywords:

pompieri , salvatori , Crăciunul

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
2729 locuitori

Cosăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cosăuţi și Iorjniţa. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2729 de oameni. Satul Cosăuți a fost menționat documentar în anul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.