11 august 2021, 17:00 Moldovan reality views 2626
Elevii din Moldova au mers din nou în excursie în locurile de glorie militară
11 august 2021, 17:00 Moldovan reality views 2626

Elevii din Moldova au mers din nou în excursie în locurile de glorie militară

Membrii clubului de Turism Montan "Travers", activiștii Comitetului Național de coordonare "Pobeda" au organizat în perioada 6-7 noiembrie o nouă excursie în locurile de glorie militară. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Casei Ruse din Chișinău și la ea au participat elevi și liceeni din Moldova, relatează Noi.md

În cadrul excursiei, tinerii turiști au vizitat raioanele Călărași și Strășeni, au mers la mormintele soldaților sovietici care au căzut în timpul Marelui Război pentru Patrie.

Copiii au ascultat prelegeri despre istoria militară, iar în satul Săseni au depus flori la mormîntul comun al partizanilor detașamentului "Jurnalist", care au luptat pe teritoriul Moldovei în primăvara anului 1944.

Source: noi.md

Keywords:

război , elevi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.