11 january 2021, 11:30 Moldovan reality views 2076
În satul Mașcăuți a fost restaurat și inaugurat un memorial al ostașilor căzuți
Photo: sputnik.md
11 january 2021, 11:30 Moldovan reality views 2076

În satul Mașcăuți a fost restaurat și inaugurat un memorial al ostașilor căzuți

Un monument pentru soldații sovietici și luptători care au căzut în lupta împotriva fascismului, numele căror au fost imortalizate pe plăci de granit, a fost inaugurat în satul Mașcăuți din raionul Criuleni.

Ceremonia de deschidere a memorialului a avut loc cu participarea reprezentanților bisericii și ai organizației slave pentru apărarea drepturilor omului ”Vece”. La eveniment a participat și angajați ai ambasadei Rusiei, Belarusului, reprezentanți „Rossotrudnichestvo”, președintele organizației slave pentru apărarea drepturilor omului ”Vece” Nicolai Guțul, primarul satului Mașcăuți Victor Carțîn, deputați din Parlament și reprezentanți ai ministerului Apărării, transmite sputnik.md.

Cei prezenți la eveniment au remarcat importanța păstrării memoriei celor care au luptat în Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Invitații i-au mulțumit lui Nicolai Guțul pentru munca desfășurată la restaurarea monumentelor soldaților-eliberatori sovietici din țară.

La ceremonie, elevii din gimnaziul Mașcăuți au recitat un fragment din poezia lui Robert Rozhdestvensky „Requiem” și au cîntat cîntece patriotice, fiind acompaniați de orchestra militară a Gărzii de Onoare a Ministerului Apărării.

Source: sputnik.md

Keywords:

monument , deschidere , fascism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.