10 may 2021, 17:55 Moldovan reality views 1693
Stoianoglo a fost suspendat din funcție
10 may 2021, 17:55 Moldovan reality views 1693

Stoianoglo a fost suspendat din funcție

Procurorul desemnat astăzi de CSP pentru examinarea sesizării deputatului Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, notează Noi.md.

Totodată, procurorul general și adjuncții săi au fost suspendați din funcție pe perioada anchetei.

Informația a fost confirmată de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, pe rețelele de socializare.

"Mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale. De asemenea, prin efectul legii (art.18 alin.(4) Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură) sunt suspendați de drept și adjuncții Procurorului General. Prin urmare, în acest moment nu avem o conducere a procuraturii", a comunicat Litvinenco.

În aceste condiții, Consiliul Superior al Procurorilor urmează să propună președintelui un candidat la funcția de procuror general interimar.

"Deși legea prevede că CSP se convoacă în ședință în 5 zile de la intervenirea unei astfel de situații, consider că este nevoie de convocarea unei ședințe extraordinare chiar astăzi, pentru a selecta și a propune Președintelui țării un Procuror General interimar".

Menționăm că procurorul Victor Furtună a fost delegat astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor să examineze sesizarea deputatului Lilian Carp pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Furtună urmează să investigheze acțiunile lui Stoianoglo, din perioada în care acesta era deputat și președinte al Comisiei parlamentare Securitate, Apărare și Ordine Publică. Acesta este învinuit că ar fi semnat acte ce au modificat legislația, fapt ce a permis desfășurarea Laundromatului.

Source: noi.md

Keywords:

procuror , demisie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
423 locuitori

Coada Iazului este un sat din cadrul comunei Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Sîngerei și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 423 de oameni. Satul Coada Iazului a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.