26 may 2021, 16:30 Moldovan reality views 2965
Intimidarea continuă: Un doctor care a refuzat vaccinarea, amenințat cu demisia
26 may 2021, 16:30 Moldovan reality views 2965

Intimidarea continuă: Un doctor care a refuzat vaccinarea, amenințat cu demisia

Cazurile de intimidare a persoanelor care refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus continuă. Zilele trecute, un medic de pe ambulanță a fost amenințat cu demisia, în cazul în care nu se va imuniza în timpul apropiat.

Această informație a fost făcută publică de Iurie Roșca, potrivit căruia, însuși medicul i-a mărturisit despre această intimidare la locul de muncă.

„Înțeparea cu substanța ucigătoare devine nu doar obligatorie, ci și forțată, prin constrîngere”, declară Roșca într-un video pe Facebook.

Nu este pentru prima dată cînd aflăm despre intimidarea moldovenilor, cînd vine vorba de vaccinare. Noi.md a scris anterior despre mărturiile mai multor moldoveni aflați în prima linie, printre care învățători și medici, care sînt amenințați cu demisia în cazul în care refuză să fie vaccinați.

Chiar și așa, responsbilii din domeniul Sănătății refuză să afirme acest lucru sau cel puțin să comenteze subiectul.

Solicitați de mai multe ori să comenteze cazurile în care persoane ce activează în prima linie sînt amenințate cu demisia în cazul în care refuză să se imunizeze, specialiștii schimbă tema și vorbesc despre importanța vaccinului și că nu trebuie să ne fie frică.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3035 locuitori

Moscovei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifeştii Noi și Moscovei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3035 de oameni. Satul Moscovei a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.