29 september 2020, 15:00 Moldovan reality views 3435
Pentru Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă diaspora din Rusia sînt oameni de categoria a doua
29 september 2020, 15:00 Moldovan reality views 3435

Pentru Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă diaspora din Rusia sînt oameni de categoria a doua

Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă consideră că în Rusia diaspora este de categoria a doua și anume acolo rezultatele alegerilor "pot fi falsificate", de aceea se opun deschiderii în Federația Rusă a unui număr suficient de secții de votare.

Această opinie a fost exprimată în rețelele de socializare de prezentatoarea de televiziune Elena Levițkaia-Pakhomova, comentînd scrisoarea acestor politicieni din opoziție, candidați la funcția de președinte, trimisă în adresa comunității internaționale în legătură cu presupusele "încercări de fraudare a alegerilor prezidențiale".

Declarație: "Peste hotare este nevoie de atîtea secții, încît toți cetățenii Moldovei să poată vota"

"Pentru Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă există o diasporă de primă clasă, și de a doua. A doua, desigur, se află în Rusia. Și anume acolo rezultatele alegerilor "pot fi falsificate". De aceea, nu este nevoie de deschis acolo un număr suficient de secții de votare, consideră politicienii pro-europeni care pledează pentru drepturi egale și valori cu adevărat europene. Dar nu pentru toată lumea.

Renato trebuie să meargă la Moscova. Mă tem că nu-l vor purta în brațe, ca acum șase ani", a scris Elena Levițkaia-Pahomova.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , votare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
2995 locuitori

Giurgiuleşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Giurgiuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Cahul și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2995 de oameni. Satul Giurgiulești a fost menționat documentar în anul 1484.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.