14 april 2020, 11:00 Moldovan reality views 3571
Examenele de absolvire din acest an nu vor avea loc în regim online
14 april 2020, 11:00 Moldovan reality views 3571

Examenele de absolvire din acest an nu vor avea loc în regim online

Examenele de absolvire din școlile din R. Moldova, pentru elevii din clasele a 9-a și a 12-a, nu vor fi organizate în acest an în regim online.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei ediții speciale de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că, în prezent, este imposibil de spus exact când elevii se vor întoarce la școală și vor putea studia normal, menționînd că nu se știe nici cînd vor avea loc examenele finale. Cu toate acestea, ministrul spune clar că examenele nu vor fi organizate online, deoarece nu există nicio modalitate de a le efectua corect online.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a spus că nu va face ipoteze și presupuneri cu privire la calendarul examenelor finale, iar în săptămânile următoare, va fi clar aproximativ când copiii pot reveni la școală și dacă vor putea susține examene.

„Sănătatea copiilor este prima noastră prioritate. Dacă nu există o scădere a răspîndirii coronavirusului, va exista o soluție, dacă va exista un declin - vom găsi o altă ieșire din situație. Acum toate deciziile guvernului sînt îndreptate spre micșorarea numărului de oameni pe străzi. Obiectivul este finalizarea anului școlar pentru toate clasele. Există multe opțiuni și scenarii, dar deciziile vor fi luate doar în interesul copiilor", a spus Igor Șarov.

Source: noi.md

Keywords:

examen , online

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.