03 may 2020, 12:00 Moldovan reality views 3452
Peste 600 de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări în ultimele 24 de ore
03 may 2020, 12:00 Moldovan reality views 3452

Peste 600 de hectare de vegetație uscată au fost mistuite de flăcări în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă /IGSU/ au intervenit în 66 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie arsă. Flăcările au nimicit peste 600 de hectare de teren, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, cele mai extinse incendii de iarbă şi stufăriş au fost înregistrate în raioanele Hînceşti, Ungheni, Străşeni, Anenii Noi, Şoldăneşti, Cahul, dar şi municipiul Chişinău.

În localitatea Dolna, raionul Străşeni, flăcările au mistuit peste 15 hectare de teren, iar la Sărata Galbenă, Hînceşti, incendiile de vegetaţie au compromis alte șase hectare de teren.

De intervenţia pompierilor a fost nevoie și în localitatea Alexeevca, raionul Ungheni, pentru a stinge 15 hectare de iarbă cuprinsă de flăcări. În raionul Şoldăneşti salvatorii au luptat cu flăcările care au cuprins mai multe terenuri în localităţile Răspopeni, dar şi Olişcani.

Pompierii din sud au intervenit în satul Văleni, unde focul a distrus 10 hectare de iarbă şi stufăriş, iar în municipiul Chişinău, salvatorii au intervenit în cel puţin 13 cazuri de stingere a focarelor de vegetaţie arsă.

În acest context, pompierii şi salvatorii amintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată. În condiții de vînt și umiditate redusă, orice sursă de aprindere poate provoca incendii de proporții.

 

Source: www.moldpres.md

Keywords:

vegetație , incendiu , IGSU

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
327 locuitori

Curtoaia este un sat din cadrul comunei Condrăteşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 327 de oameni. Satul Curtoaia a fost menționat documentar în anul 1822.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.