26 january 2020, 09:30 Moldovan reality views 3716
Firmele la care au ajuns peste 8 milioane de lei pentru organizarea Tîrgului de Crăciun
26 january 2020, 09:30 Moldovan reality views 3716

Firmele la care au ajuns peste 8 milioane de lei pentru organizarea Tîrgului de Crăciun

În acest an, Guvernul și Primăria Chișinău și-au asumat împreună sarcina de a organiza distracții în centrul capitalei în perioada sărbătorilor de iarnă. Guvernul a alocat 8,7 milioane de lei, iar Primăria și-a asumat cheltuieli de trei milioane de lei.

ZdG a stabilit anterior că, pe lângă banii din bugetul de stat, la Târgul de Crăciun și vizitatorii sunt nevoiți să lase la târg sute de lei.

Pentru desfășurarea celei de-a treia ediții a Târgului de Crăciun a fost contractată de Guvern tot ÎS OCI „Moldova-Concert", la fel ca și anul trecut.

Ziarul de Gardă a solicitat, la fel ca în 2019, informații despre cum au fost cheltuiți cei 8,7 milioane de lei alocați de Guvern pentru Târgul de Crăciun.

Conform informațiilor primite într-un răspuns oficial semnat de Andrei Locoman, directorul general al „Moldova-Concert" cei mai mulți bani, 2,12 milioane de lei au mers către SRL „Eventica", firmă care a prestat „servicii de oformare și decorare a evenimentului".

1,88 milioane de lei a primit compania „Bial" SRL care a efectuat „lucrări de proiectare și decorare a parcului, căsuțelor precum și a scenei"

1,7 milioane de lei au plecat în conturile firmei „Concert Bis" SRL care a prestat „servicii de organizare a deschiderii evenimentului precum și de organizare a Zilei de Revelion".

1,12 milioane de lei a primit compania „DI&Trade Energi" pentru „serviciu de oferire în arendă a generatoarelor pentru aprovizionare cu energie electrică".

582 de mii de lei a primit compania „Electro Cenco", care a efectuat „lucrări de montare și deservire a rețelelor de energie electrică".

În acest an, paza evenimentului nu a mai fost asigurată de firma „Argus-S", afiliată lui Vladimir Plahotniuc, ci de către Întreprinderea de Stat „Servicii Pază" a MAI. Pentru acest serviciu s-au achitat 353,1 mii de lei. Suma este de două ori mai mică decât anul trecut, când „Argus-S" a asigurat paza pentru suma de 704 mii de lei.

195,8 mii de lei au mers către firma „Anghelina" SRL care a oferit în arendă wc-uri mobile.

125 de mii de lei au mers către „Covrolin Service", care a vândut și livrat mărfuri.

68,1 mii de lei a primit firma „Qubo Comunications" care a oferit „servicii de comunicare neexclusivă".

Source: www.zdg.md

Keywords:

tirg , Crăciunul , buget , bani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.