01 october 2020, 11:00 Moldovan reality views 3503
Ce consecințe va avea gazoductul gazoductul TurkStream asupra Moldovei
01 october 2020, 11:00 Moldovan reality views 3503

Ce consecințe va avea gazoductul gazoductul TurkStream asupra Moldovei

Republica Moldova va rata venituri anuale de circa un miliard de lei, după inaugurarea gazoductului TurkStream, întrucât gazele rusești nu vor mai tranzita țara noastră pentru a ajunge în țările balcanice, scrie Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, tranzitul de gaze spre Balcani aducea companiilor Moldovatransgaz și Tiraspoltransgaz venituri anuale de circa 50-60 de milioane de dolari. Însă, de pe 1 ianuarie 2020, gazele rusești nu mai trec prin Republica Moldova. În acest context, întreprinderea Moldovatransgaz a mărit de opt ori tariful la serviciul de transport al gazelor naturale.

Gazoductul a fost inaugurat 8 ianuarie de către președinții celor două țări – Rusia și Turcia, Vladimir Putin și Recep Erdogan. Acesta este funcțional însă de anul trecut.

Source: tv8.md

Keywords:

Turcia , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.