18 december 2019, 10:30 Moldovan reality views 2795
Ce alte produse va putea exporta Moldova în Rusia fără taxe vamale
18 december 2019, 10:30 Moldovan reality views 2795

Ce alte produse va putea exporta Moldova în Rusia fără taxe vamale

Începînd cu 1 ianuarie 2020, Rusia va extinde lista categoriilor de mărfuri moldovenești care vor fi exportate pe piața rusă fără taxe vamale.

Este vorba despre carnea de bovină, semințe de floarea soarelui, zahăr, spirt etilic și mobilă.

Despre aceasta a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, co-președintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare comercial-economică, Ion Perju, care l-a informat pe Igor Dodon despre rezultatele recentei sale vizite la Moscova, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu omologul său rus, co-președintele Comisiei moldo-ruse, Dmitrii Patrușev, transmite Noi.md.

Trebuie menționat faptul că, pînă în prezent primele cinci categorii pentru care au fost excluse taxele de export în Rusia sînt: legumele; merele, perele și gutuile proaspete; caisele, cireșele, vișinele; legumele conservate și vinurile.

Anterior, premierul moldovean Ion Chicu a declarat că, în cadrul întrevederii de la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev, autoritățile ruse au fost de acord să extindă lista categoriilor de mărfuri moldovenești exportate pe piața rusă, care nu vor achita taxele vamale de la 5 la 10 categorii.

Ion Chicu a menționat că, astfel, regimul fără taxe vamale va acoperi circa 70% din nomenclatura produselor moldovenești exportate în Rusia.

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , export

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.