09 april 2012, 14:25 Moldovan reality views 4048
09 april 2012, 14:25 Moldovan reality views 4048

Marşul unioniştilor din Chişinău generează noi tensiuni: Primăria vrea să-i modifice traseul

Primăria municipiului Chișinău va propune reprezentanților Platformei civice Acțiunea 2012 să modifice traseul planificat inițial pentru organizarea marșului unioniștilor. Asta pentru a exclude eventuale ciocniri cu reprezentanții unor partide, care, de asemenea, planifică să organizeze în aceeaşi zi un miting în Piața Marii Adunări Naționale.

Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, Primăria va veni cu solicitarea ca reprezentanții Platformei civice Acțiunea 2012 să mărșăluiască de la Academia de Științe a Moldovei pe bulevardul Ștefan Cel Mare pînă în Piața Marii Adunări Naționale. În același timp, grupului care planifică miting în PMAN îi va fi propus să se transfere cu locul în scuarul Teatrului de Operă și Balet “Maria Bieșu”. “În cazul în care nu vor accepta, ne vom adresa în instanță ca să decidă”, a spus Dorin Chirtoacă.

Anterior, membrii Partidului Comuniștilor și ai Partidului Socialiștilor au solicitat Primăriei interzicerea marșului unioniștilor. Deputatul PCRM, Mark Tkaciuk, a declarat că „ziua de 16 septembrie va deveni epilog major al revoluţiei din 7 aprilie” .

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1202 locuitori

Ciorna este un sat din cadrul oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul Ciorna este situat pe malul drept al rîului Nistru, la gura afluentului Ciorna, la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1202 locuitori. Prima atestare documentară a satului Ciorna din ținutul Soroca datează din anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.